Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

 

(Születési) Név: Babicsek Bernát

Születési idő: 1979. November 30.

Foglalkozás: Színész, zenész

Csillagjegy: Nyilas

 

Bernát 1980-ban született, tősgyökeres solymári, nagyon szereti a várost, ahol mai napig él. Kilenc évesen kapta meg az első hangszerét, így hamarosan a szülők számára is kiderült, hogy van hozzá tehetsége. Bernát lelkesedése a zene iránt az iskolában is folytatódott, így az ünnepségeket hamarosan már ő kísérte harmonikán. Tízévesen kezdett el komolyabban zenét tanulni - párhuzamosan magán- és az iskolai zenetanárnál is. 16 évesen alapította meg saját első zenekarát, amellyel bálokban léptek fel. Énekórákat is vett, mivel ő volt a csapat énekes-zenész frontembere. Ezzel egy időben fúvós zenekarral is koncertezett.

Építész technikusi végzettsége van, egy évig dolgozott a szakmájában. 19 éves korában kezdett el komolyabban érdeklődni a színház iránt. 2000-ben felvételt nyert Gór Nagy Mária színitanodájába. (Természetesen párhuzamosan folytatta harmonika tanulmányait is.) Ott szerzett színpadi rutint. Elsősként már a végzősök vizsgadarabjában harmonikázhatott (Éjjeli menedékhely). Bánatára azóta sem volt olyan darab, amiben hangszeres tudását megmutathatta volna.

061102_cim_2_.jpg 2002-ben a Barátok köztben epizódszereplőként vett részt, ez volt az első sorozatbéli szereplése. Nem sokkal később indult a Szeress most, ahová meghívták castingra, és megkapta az egyik főszerepet. A sorozat végeztével több színházi felkérés is várt rá, így a mai napig több színdarabban is játszik (Grease, Csin-csin, Kellemes Húsvéti Ünnepeket). Jelenleg a decemberben bemutatásra kerülő Őrült nők ketrecében Lauren szerepét próbálja. 2005 óta a VIVA TV saját készítésű karaoke műsorának egyik zsűritagja. Jelenleg Tabányi Mihály Emerton-díjas harmonikakirálytól tanul.


Nagy álma valósult meg azzal, hogy önálló lemeze készülhetett. A hangszer adta lehetőségek maximális kihasználásával készült el a korong, melynek zenei producere Czomba Imre. Bernát menedzsere pedig nem más, mint Környei Attila, aki számos zenei produkciót sikerre vitt (V.I.P, Princess, Adagio). Így a tehetség mellett profi szakmai háttér is áll Bernát mögött.

A Szeress most című sorozat egykori rossz fiúja végre megmutathatta, kicsoda is valójában. A jóképű sztár azon a hangszeren mutatja meg tehetségét, melybe több mint 15 éve "szerelmes": a harmonikán. Debütáló lemezén minden idők legszebb tangóslágereit gyűjti egy csokorba és nyújtja át a hallgatóknak több más, nagy világsláger kíséretében.

A CD hangulatát jellemzi a túlfűtött érzékiség, a latin ritmusok és szenvedélyes harmóniák, mindez elegáns és igényes stílusban. Bernát így sokak számára meglepetést fog okozni, és hamarosan biztosan a hölgyek kedvencévé válik! Az albumon többek között felcsendül az Egy asszony illata című film betétdala, a "Besame Mucho" vagy épp a "La Paloma"...


S hogy milyen a lemez? Bernát mesél az új zenei anyagról:
"Olyan számokat válogattam össze a lemezre, melyek szerepet játszottak az életemben vagy közel álltak a szívemhez... Amikor ezeket a dalokat összesítettük, rájöttem, hogy a dalok többsége tangó. Így adta magát a lemez címe is. Mindegyik dalhoz van egy-egy emlék, történet, ami velem kapcsolatos. A "Pedro kocsmája" például úgy került fel a lemezre, hogy Spanyolországban elmentünk egy Pedro nevű srác kocsmájába. Mivel egy harmonikafesztiválon voltunk kint, így természetesen nálam volt a hangszerem is. Többször is eljátszatta velem ezt a dalt. Összebarátkoztunk, és megígértem neki, hogy ha felkerül a lemezre ez a dal, küldök neki egy példányt. A "La Paloma" című dal nagymamám kedvence volt. A "Jealousy"-t 15 éves korom óta játszom, azóta az egyik nagy kedvencem. A "Tico-tico"-t először egy utcazenész harmonikástól hallottam, akinek a játéka teljesen magával ragadott... Ezúton is köszönöm neki, hogy eszembe juttatta ezt a dalt, amikor a lemezanyagot válogattuk. Bízom abban, hogy az emberek olyan szeretettel fogják fogadni ezt a lemezt, mint amilyennel én készítettem..."